Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



8 Aralık 2009 Salı

Türk Resim Sanatı’nın Bir Asırlık Öyküsü II- Rezan Has Müzesi

Kadir Has Üniversitesi’nin hemen yanında yer alan Rezan Has Müzesi’nde güzel bir resim sergisi var. Bu sergide Osman Hamdi Bey, Fausto Zonaro gibi ünlü ressamların eserleri görülebilir.

Sergide, Osman Hamdi Bey’in bir tablosu var ki, muhteşem, capcanlı, elinizi uzatsanız sanki içerisine dokunabileceğinizi hissettiriyor. Bu tabloyu beğenmemin nedeni, hayatına ve eserlerine hayran olduğum Osman Hamdi Bey’e ait olması mı yoksa gerçekten güzel olması mı bilemiyorum. İnternetten bulduğum ve tabii ki orjinali kadar güzel olmayan bir görüntüsünü aşağıda sizinle paylaşıyorum. Tablonun ismi, “Sultanın Gözdesi”.



Sergi girişinde, fotoğraf çekilmesinin yasak olduğuna dair herhangi bir uyarı bulunmadığından, görevliler fotoğraf çekilmesinin yasak olduğunu söyleyene kadar, eserlere ait bir iki fotoğraf çektim. Ancak, madem bir yasak getirilmiş ve kendi internet sitelerinde de eserlerin fotoğrafları yok, çektiklerimi yayınlamamam gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle sergiyle ilgili görsel bir paylaşımım maalesef olmayacak.

Merak ediyorsanız, 19 Kasım 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Rezan Has Müzesi’ni ziyaret ederek, bu sergiyi ücretsiz gezebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac