Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



31 Ocak 2010 Pazar

Cumartesi Menüsü

Cumartesi akşamları; kardeşim, eşim ve benim biraraya gelebildiğimiz, birlikte yemek yiyip konuşabildiğimiz ve farklı programlarla renklendirdiğimiz özel zamanlarımız. Diğer günler, hepimiz çalıştığımız ve bir de kardeşim yüksek lisans derslerine gittiği için çok hızlı geçiyor.

İstiklal Caddesine gezmeye gittiğimiz Cumartesi akşamı menümüzde;mercimek çorbası, sebzeli krep, domatesli pilav, İnegöl köfte ve salata vardı. Tatlı olaraksa, çok sevdiğimiz İnci’de profiterol yedik!



Saydığım tüm yemekleri tabii tek başıma yapmadım. Önce eşimle ben hummalı bir çalışmaya girdik, ardından bize geldiğinde kardeşim sofranın kurulması ve servis için yardımcı oldu.

Hayatın, paylaştıkça güzel olduğunu bir kez daha anladım !

Sebzeli krebi, yakın zamanda farklı yerlerde yemiş ve çok beğenmiştim. Belli bir reçeteye bağlı kalmaksızın, ancak her ikisinden de esinlenerek kendi sebzeli krebimi pişirdim. Bayağı övgü aldı !

Sebzeli Krep (4 adet)



Malzemeler:

Krep için: Bir yumurta, bir su bardağı süt, 1 su bardağı un, bir miktar tuz, sıvıyağ

İçi için: 1 küçük soğan(piyazlık doğranmış), 1 adet havuç (rendelenmiş), 2 demet ıspanak, karabiber, tuz, sıvıyağ

Üzerine: İnce bir dilim kaşar peynir.

Sosu için: ½ yemek kaşığı salça ya da 1 domates (rendelenmiş), 1 çay kaşığı fesleğen

Yapılışı:

Krep;

1- Yumurta ve tuzu derince bir kaseye alıp, yumurta köpürene kadar iyice çırpın. Devamlı karıştırarak, azar azar un ilave edin. (Bir süre sonra un topaklansa da aldırmayın, sütle açılacak.)

2- Sütü yine yavaş yavaş, bir yandan devamlı karıştırarak ilave edin. Boza kıvamında akışkan ve pütürsüz bir hamurunuz olacak.

3- Bu hamurdan bir kepçe alarak biraz sıvıyağ ya da tereyağ ile yağladığınız orta boy teflon tavanıza dökün, tavayı çevirmek suretiyle her yana dağılmasını sağlayın.

4- Ortaya yakın ateşte önce bir tarafı ardından diğer tarafını pişirip kenara alın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

İçi;

1- Soğan ve havucu sıvıyağda renkleri sararıncaya kadar kavurun.

2- Yıkayıp ince doğradığınız ıspanağı ilave edip, ıspanak sönünceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.

3- Her bir krebin ortasına 1,5 yemek kaşığı kadar içten koyup zarf şeklinde kapatın. Kapattığınız kısım aşağıda kalsın.

4- Sebzeli kreplerinizi kapaklı bir tavaya ya da fırın kabınıza dizin.Üzerlerine birer dilim kaşar peynir koyun ve peynir eriyene kadar ısıtın.

5- Bu arada sosu hazırlayın. Eğer salça kullanıyorsanız suyla incelttiğiniz salçayı ısıtıp içerisine fesleğen ve biraz tuz katın. Domates kullanıyorsanız aynı işlemi domatesle yapın.

6- Sebzeli krepleri, üzerlerine fesleğenli domates sosu dökerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac