Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



9 Ağustos 2010 Pazartesi

Sebzeli, Beşamel Soslu Krep

Çay soframız için buradaki tarife göre yapmak istediğim kreplerimden bir kısmına, sebzeli içleri koyup sardığımda, hamurlar, anlamadığım bir şekilde kenarlarından hafifçe yırtıldı. Ben de, bu halleri ile borcama dizip, üzerlerine beşamel sos dökerek fırına verdim. Farklı bir sunum için ya da benim gibi kazaya kurban giden kreplerinizi kurtarmak için deneyebilirsiniz.


Beşamel sos için malzemeler: 5-6 kaşık sıvıyağ, 3 yemek kaşığı (fazla dolu olmayacak) un, 1,5 su bardağı süt, tuz. Ayrıca ¾ su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.

Yapılışı:

1. Sebzeli krepleri, buradaki şekilde hazırlayıp, yağladığınız borcama dizin.

2. Beşamel sosu hazırlamak için; sıvıyağı derince bir teflon tencereye alın. Üzerine, serpercesine unu ekleyin ve devamlı karıştırmak suretiyle bir iki dakika kadar, unu kavurun. Un kavrulunca, tuzu, kullanacaksanız ince doğradığınız sarımsağı ve yavaş yavaş, yine devamlı karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamından daha akışkan, pütürsüz bir sıvı elde edin. Eğer pütürlü olursa, el blenderınızdan yardım alabilirsiniz !

3. Beşamel sosu kreplerin üzerine yayın. Kaşar peynir serperek, 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac