Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



8 Şubat 2012 Çarşamba

Kısır

Sevimsiz isimli, lezzetli bir salata kısır. Belki "bulgur salatası" desek daha yerinde olur ne dersiniz?

Defne'nin doğum günü de dahil, çaya gelen her misafire yaptığım, severek, bıkmadan yediğim kısırın tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 7/ 8 dal taze soğan
- Yarım demetten biraz az maydanoz
- Limon suyu
- Kuru nane, kırmızı pul biber, tuz
- Zeytinyağı

Yapılışı:

1. Bulguru, servis  yapacağınız düz ve derince bir kaseye alıp üzerine, sıcak suda ezdiğiniz salçayı gezdirin. Mutfak havlusu ile üzerini örtüp bulgurun suyu çekmesini sağlayın.

2. Bu sırada, yeşillikleri ince ince doğrayıp limon suyunu hazırlayın.

3. Bulgur suyunu çekip soğuduğunda, doğradığınız yeşillikleri, limon suyunu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.

4. En son tuzunu ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac