Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



27 Aralık 2012 Perşembe

"Çocuğunuz Büyürken" Teri Crawford Jones- Kitap önerisi

Geçen sene Defne 1 yaşına yaklaşırken, yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, Teri Crawford Jones'un "1 yaşındaki Çocuğunuz Büyürken" isimli kitabını almıştım. Yazar, bu kitabı 1926^dan beri ABD'nin bir numaralı aile dergisi Parents'ın yazarlarıyla birlikte kaleme almış. Dili ve çevirisi net, okuması rahat. İçerik açısından beğendiğimi ve ilerisi için sakladığımı söyleyebilirim.

Kitapta, çocuğunuzun o yaş döneminde neler hissettiğini, nasıl davranmanız gerektiğini, işlerin yoluna girmesi için çözüm önerilerini, tavsiyeleri bulabilirsiniz. Özellikle küçüğün dilinden yazılmış kısımlar bence çok hoş ve insanın empati yapmasını sağlıyor.

Bu kitabı o kadar beğendim ki, Defne'nin iki yaşına az bir süre kala serinin devamındaki "2 Yaşındaki Çocuğunuz Büyürken" isimli kitabı da aldım. İçerik biraz daha genişletilerek 2 yaşa uyarlanmış. Tuvalet eğitimi, kardeş kıskançlığı, 2 yaş sendromu gibi konulara değinilmiş. Okudukça, Defne'yi anlatıyorlar gibi geldi desem, ne kadar beğendiğimi ifade etmiş olurum sanırım.

Her iki kitabı da tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac