Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



15 Nisan 2013 Pazartesi

28. Ay

Defne artık 28 aylık. Neler yapabiliyor, nasıl bir çocuk olma yolunda biraz anlatayım.

* Artık bayağı bayağı konuşuyor. Derdini, olan biteni anlatıyor. Oyun oynarken kendi kendine ya da oyuncaklarıyla da konuşabiliyor. Yapacağı şeyleri yüksek sesle söylüyor. Mesela "ben şimdi odaya gidiyorum" diyor ve gidiyor. Soru-cevap da fena değil. Ama biraz ezberden cevaplıyor farkındayım :) İsim soyadını tam olarak söylüyor ve biriyle tanıştığında kendini tanıtıyor (tabii utanmadığı sürece). Ona kadar sayabiliyor. Bazı çocuk şarkı ve tekerlemelerini oldukça iyi söyleyebiliyor.

** İki ayağını birden kullanarak zıplıyor. Yüksek yerlere tırmanmayı seviyor. Merdiven inip çıkmaksa en büyük hobisi. Bu faaliyetleri yaparken fiziksel destek kabul etmiyor. "Beni tutma, bıraaaak" diye kızıyor.

*** Son birkaç gündür "evi sevmiyorum" diyor. Hep çocuk parkında, bahçede olmak istiyor. Dışarıdan eve girerken genelde büyük sorun yaşıyoruz, çünkü çok ağlayabiliyor.

**** Kendi kendine yemek yiyip, bardaktan su içebiliyor. Ama malum iştahsız tip olduğundan yemekle vakit kaybetmeyi sevmediği için, bir yandan ben de ona yediriyorum. Mama önlüğü kullanmaktan uzunca bir süredir nefret ediyor. Mama sandalyesini de uzun süredir kullanmıyor.
***** Süslü bir çocuk değil, saçlarının taranmasını ve toka takılmasını sevmiyor. Bu yüzden çoğu zaman "Tom Sawyer" misali geziyor.

****** İki yaş sendromu devam ediyor. İnat, tutturmak, bazen sinir.... Giriş, rüyalar, ikilemler....

****** Tuvalet eğitiminde hala iki ileri bir geri durumda. Büyük ve küçük tuvaletlerinin farkında olmakla birlikte bunları lazımlığına yapmaktan genelde kaçınıyor.

******* Sosyal bir çocuk. İnsanlarla ve özellikle başka çocuklarla birlikte olmayı seviyor.  Genelde, maalesef korkusuz, arkasına bakmadan alıp başını gidebiliyor ve bunu oyun haline getirebiliyor. Bu yüzden her yere rahatlıkla gidemiyoruz.

******** Oyuncaktan çok, kitap ve dergileri karıştırmayı seviyor. Oyun hamuruna bayılıyor.

******** Çoraplarını uzun bir süredir kendi çıkarabiliyor. Bugün, yakası geniş t-shirt'ünü kendi çıkarıp, taytını kendi giymeyi başardı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac