Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



1 Nisan 2013 Pazartesi

Dorat At Çiftliği- Sapanca



Dün havanın çok güzel ve mevsim normallerinin üzzerinde sıcak olacağını biliyorduk, bu yüzden de her zamankinden farklı, biraz İstanbul dışına kaçamak anlamında bir gün geçirelim dedik. Aklımızda Sapanca, Ağva ve maşukiye vardı, içlerinden Sapanca'yı seçtik ve internetten araştırma yapıp sonunda, kahvaltının ardından Dorat At Çiftliği'ne gitmeye karar verdik.

Gezimiz maalesef 2 yaş krizlerinden biri ile başladı ve ilk etapta yola çıktığımıza pişman olduk. Defne hanım, oto koltuğundan ineceğim diye tutturdu, ağladı, ağladı ve sonunda uyuyakaldı. Normalde hiç yapmadığı birşeydi, anlam veremedik. Neyse..

Dorat At Çiftliği Sapanca merkezinden biraz uzakta. İstanbul'a 1- 1,5 saat uzaklıkta harika bir yer. İster kahvaltı yapabilir isterseniz ızgara yiyebililirsiniz. Sabah çok erken uyandığımız için kahvaltımızı evde yapmıştık bu yüzden ızgara köfte söyledik. ama etraftaki masalara gelen kahvaltı tabaklarına çok imrendik, "serpme kahvaltı" demişler ama bence "ye ve çatla" türünden, bu kadar çeşit az bulunur, üstelik demliği de yanıbaşınızda bırakıyorlar, çay bekleme derdi de yok. Bizim tercih ettiğimiz köfteler de harikaydı, çok lezizdi, çocukların da yiyebilmesi için acısızdı ve iyi pişirilmişti. Salata da taptazeydi. Garsonlar çok ilgili, müşterileri memnun etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.



Burası, içerisinde büyükçe bir çocuk parkı olan (salıncak, kaydırak, tahtaravelli) kocaman bahçeli, bahçenin kenarında kapalı restoranı olan bir yer. Dümdüz, heryer çimen, kenarlarda kır çiçekleri, bahçe çitlerle kapalı bu yüzden çocuklar dışarıya kaçamıyor. Dışarıdan da başıboş köpek vs giremiyor. Bu anlamda çok güvenli.

Bahçe kısmında üzeri kapalı büyükçe bir çardak, sayısız masa ve hamak var. Bu yüzden yer sıkıntısı yok, herkes geniş alana yayıldığı için dipdibe bir durum da olmuyor.

Ayrıca içinde atların bulunduğu kapalı bir parkur daha var. İsteyen at da binebiliyor. Çocuklar için tavuk, kaz, ördek ve tavşanların olduğu büyük bir kümes de var. Elleriyle hayvanları beslemek ilginç bir deneyim bence.

Gelenlerin neredeyse hepsi çocuklu ve bebekli aileler. Dolayısıyla "çocuğum ağladı etrafı rahatsız ettim" kaygısından uzaksınız, biri ağlasa diğeri susuyor idare ediliveriyor bir şekilde...

Benim için en önemli unsurlardan biri olan tuvaletleri tertemiz ve yeni yapılmış, modern. Havadar ve aydınlık.

Fiyatlara gelince ızgaralar 15 liradan başlıyor, kahvaltıyı bilemiyorum. Ama yukarıdaki linklerde telefon var, güncel fiyatlar her zaman öğrenilebilir.

Defne ve biz Dorat At Çiftliği'ne bayıldık, tam çocuklu ailelere göre bir yer. Hele bizim gibi çocuğunuzu zapt etmekte zorlanıyorsanız, bahçenin büyüklüğü, içindeki çocuk parkı sizi rahatlatacaktır. Eve döndüğümüzde ve bugün Defne, oradaki attan ve çocuk bahçesinden bahsedip duruyor, "tekrar gidicem anne" diyor. Demek ki küçük hafızasında yer etti ve hakikaten iyi vakit geçirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac