Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



18 Haziran 2013 Salı

Kötü Söz Sahibine Aittir

Bu yaşıma geldim, ne anamdan ne babamda ne başka büyüklerimden, öğretmenlerimden, eşimden, arkadaşlarımdan, iş çevremden, kimseden hiç kimseden işitmediğim hakareti, benzetmeyi, ithamı vatanımın başbakanından gördüm.

İki haftalık olaylarda üzüldüğüm pekçok şey oldu, hafızama kazılan pek çok sahne, ama en çok en çok bu hakaretler "koydu" bana. Hepinizin bildiği "çapulcu" beznetmesinin yanısıra bugün "hain" olduğumu da öğrendim. İşte buradaki açıklamasında ülkemin başbakanı, babam yaşında kocaman bir adam, hiç görmediği, tanımadığı bana "hain" demekte. Kullandığı cümle tam olarak şöyle; "Taksim’de bir eylemciyi gösterip Türkiye ayakta yaygarası çıkaranlar, milyonlar sokağa çıktığında bunu görmemiştir. Biz kusura bakmasınlar bunu göstermeye devam edeceğiz. Hem içerdeki hainlere, hem dışardaki işbirlikçilerine göstermeye devam edeceğiz......." 

Evet ben "hain"im, neden mi?

1. Devletimin terör örgütü ile masaya oturup anlaşma yapmasına, terör örgütünün hükümlüsü Apo'nun neredeyse tahliyesine varacak bir sürece girmeye karşıyım.

2. Devletimin, varımızı yoğumuzu üç kuruşa satmasına ve elde edilen paralarla sanki başarıymış gibi borçları ödeyerek siyaset yapılmasına karşıyım (bakınız telekom).

3. Habur'dan giren gerçek, tescilli teröristlerin, savcılar ve çiçekler eşliğinde karşılanmasına ve el üstünde tutulmasına karşıyım. Aynı şekilde terör örgütünün "biz görmüyoruz, duymuyoruz, ülkeden çıkın" şeklinde tahliyesine karşıyım.

4. Tescilli teröristlere yapılan bu muameleye karşılık, sözde iddialar ve asılsız delillerle, yıllarını ülke hizmetine adamış aydınlarımızn, bürokratlarımızın senelerdir cezaevinde olmalarına, haksız cezalar almalarına karşıyım.

5. İstanbul'un bitmek bilmeyen sorunlarını çözmek yerine, Taksim gibi zaten bina yığını bir yerde kalakalmıl son vahanın betona dönrüdülmesine karşıyım.

6. Yap boz tahtasına dönmüş eğitim sistemine karşıyım. Çocukları 5,5 yaşında okula başlatmak marifet değildir, önemli olan o okulların "okunabilecek" donanımda olmasını sağlamaktır. Yanıbaşımızdaki devlet okulunda tüm yıl boyunca öğretmen açığı vardı biliyor musunuz?

7. Temel gıdaların ve kitapların "pahalı" olmasına karşıyım.

8. Duyduğum onca hakarete karşıyım. Ötekileştirilmeye, bu vatan üzerinde oyun oynanmasına karşıyım....

9. Atatürk devrimlerinin tanınmamasına, her fırsatta bunları yıkmak için uğraş verilmesine karşıyım. Dokunulmazlık zırhı altında Atatürk ve İnönü için "iki ayyaş" yakıştırmasının kullanılmasına karşıyım.

10. Her cümlenin "Allah" ile başlanıp "Amin" diye bitirilmesine karşıyım. Gördüğüm, duyduğum değil yapılan önemlidir benim için. "Ya Allah bismillah" diye satırla adam kovalanmasına karşıyım. Dinin, bu kadar fütursuzca kullanılmasına karşıyım.

Ben, öyle bir hainim ki,

- çalıştığım dönemde maaşımın yarıdan fazlasını "gelir vergisi" adı altında devletime ödedim,
- bugüne kadar yaptığım iki kaza dışında hiçbir trafik cezam yoktur, adli sicilim tertemizdir,
- değil saçsaça başbaşa dalaşmak, arkadaşlarımla doğru düzgün kavga etmişliğim bile yoktur,
- yabancı dil bilirim, iyi konuşur yazar ve okurum,
- teknolojiden vazgeçemem,
- bale ve konser izlemekten zevk duyarım,
- oy verme, seçim görevlisi olma gibi kamu görevlerimden asla kaçmam,
- çevremi temiz tutarım,
- ihtiyaç sahiplerine yardım ederim,
- bu yaptıklarımı ve daha da fazlasını böylesine bir sebeple de olsa açığa çıkarmaktan üzüntü duyarım çünkü ailemden öğrendiğim, yapılan her türlü ibadetin ve iyiliğin saklı kalması, yüze vurulmaması, kullanılmaması gerektiğidir.

Peki ben aslında neyim;

Ben aslında Atatürk'ün çeşitli nutuklarında adından hep güzellikle bahsettiği Türk milletinin asil, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir ferdiyim......

Atatürk'ün ağzından (kaynak burada);

 "Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."


"Türk’ün haysiyeti, onuru ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür."

"Türk milleti güzel her şeyi her medeni şeyi, her yüksek şeyi sever, takdir eder. Fakat muhakkaktır ki, her şeyin üstünde taktir ettiği bir şey varsa o da kahramanlıktır."

"Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."

"Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

"Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur."

"Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir... Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

"Türk milleti insanlık aleminin samimi bir ailesidir."

"Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez."

4 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın imzamı atıyorum. Oya Baydar'ın benzer harika bir yazısı var. Bugün facebookta paylaştım. Mutlaka oku.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim İLhan bey, okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Altına imzamı atacağım harika bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık...
    Sessizce ama keyifle takipçiniz...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Gülcan :) Yorum ve düşüncelerini beklerim...

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac