Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



28 Ekim 2013 Pazartesi

Fırında Kremalı Patates

Ailecek bayıldığımız bir tarif bu. Zaten içinde patates ve krema olması başlıbaşına yetiyor lezzetli olmasına, el oyalamadığı için çalışan hanımlar da şipşak pişirebilirler. "Peki neyin yanına yapıyorsun?" derseniz, tercihen köfte ya da ızgara etlerin yanına. Ya da çok sıkışıksam hayat kurtarıcı bir yardımcı yemek olarak pişiriyorum. Deneyenlerin pişman olmayacağına eminim. Yapılışı şöyle; 4 adet orta boy patatesi soyup önce ikiye bölüyoruz ardından, yarım halka şeklinde, yapabildiğimiz kadar ince doğruyoruz. Doğradığımız patatesleri bir karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz, karabiber, 200 ml'lik bir paket kremayı döküyoruz. Ardından bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar hazırlıyoruz. Bunun yarısını da patatesli harca ilave edip iyice harmanlıyoruz. Yarım su bardağı süt ilave ediyoruz. Bir diş sarımsağı soyup ikiye kesiyoruz, kesik kısmını borcamımızın her yanına sürüyoruz, ardından borcaı iyice yağlıyoruz. Kalan sarımsağı patatesli karışımaa doğruyoruz. Tüm karışımı borcama döküp 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından kalan rendelenmiş kaşarı da üzerine serpip üzeri kızarana kadar aynı ısıda pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun !

4 yorum:

  1. Komşum, ben bunu sadece patatesleri doğra üstüne krema dök yöntemi ile yapıyordum ve öyle bile çok lezzetli oluyordu ama en kısa zamanda senin tarifini deneyeceğim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Seninki daha da pratikmiş komşucum, bir dene pişman olmazsın :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Ellerıne saglık.cok severım .cok yaparım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim özgür tatlar, takipteyim... :)

      Sil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac