Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



3 Ekim 2013 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlısı (şeftali soslu)

Yapımı gayet basit, lezzetli bulduğum bir sütlü tatlı daha. Tarifini belli bir yerden almadım, bendeki eski bir tarifi internetten bulduğum bir başka tarif ve eski bir gazete kupüründeki tarifle birleştirdim. Bu yüzden doğaçlamaya yakın diyebilirim.

Gelelim en önemli kısma, benim nazlı gurme ilk yapıldığı gün meraktan bir tane şapır şapır yedi, akşam tekrar verince reddetti ve bu akşam yarısını mideye indirdi, yani bizim ev için geçerli not verilmiş oldu.

Malzemeler;

2 su bardağı süt ( kıvam katı olduğundan gelecek sefer 2,5 ya da 3 su bardağı ile denenecek)
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı irmik
Gözkararı tereyağ

Sosu için; 1 şeftali (rendelenmiş), 2 ya da 3 çorba kaşığı toz şeker (tadına bakılarak miktar değiştirilebilir, 1 tatlı kaşığı nişasta(defnenin pirinç unlu karışımını kullandım), çok az su.

Üzerine, bir miktar dövülmüş fındık.

Yapılışı;

Muhallebi kısmı için; toz şeker ve irmiği tencereye alıp iyice harmanlıyoruz. Ardından azar azar sütü ilave edip karıştırıyoruz. Ocağa koyup, sürekli karıştırarak pişiriyoruz, ateşten alınca tereyağını ekliyoruz. Bu karışımı azar azar tek kişilik kaplara paylaştırıyoruz.

Sosu için; şeftaliyi küçük bir tencereye rendeliyoruz, üzerine şeker ilave edipbir iki taşım kaynatıyoruz. Bir kapta nişastayı çok az suyla eritiyoruz ve şeftaliye ilave ediyoruz. Kısık ateşte Devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos olmasını sağlıyoruz. Sosu, borcamlar daki tatlıların üzerine paylaştırıyoruz.

Üzerini dövülmüş fındıkla süslüyoruz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Bir türlü alışamadım bu sütlü tatlılara. Halbuki akşam tatlı krizine girdiğimde çok güzel çare olur. Hem severim de. Elinize sağlık Defne sevdiyse söyleyecek söz yok.

    YanıtlaSil
  2. ilhan bey, sizin muhteşem tariflerinize benzemeyecek kadar basit ama emin olun çok hafif oldu. Defne süt içmediği için doktorunun çözüm önerisi bu, hem de biraz kilo alsın diye :) Şeftali sosu yerine başka meyvelerle de denenebilir. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. İrmik tatlısına bayılırım. Şeftali sosu ise değişik bir tat katmıştır eminim. Hımm canım çekti ben de mi yapıversem ne.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Denetsen yorumunu yazar mısın, yalnız dediğim gibi süt miktarını arttır çünkü irmik altını kapadıktan sonra da şişmeye devam ediyor :) teşekkürler Sütlü Kahve...

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac