Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



26 Aralık 2013 Perşembe

Yılbaşı Ağacı'nız Hazır mı?


Çok basit malzemelerle evde yapılabilecek bir etkinlik daha. Özellikle bu soğuk günlerde çocukları evde tutmak, tutup da oyalamak, oyalayıp da mutlu etmek zorlaşmışken. Hele de küçüğünüz hastaysa, bu etkinlik ona da size de "iyi" gelecek garanti ediyorum.

Malzemeler; yeşil ve kahverengi karton, Pritt, süslemek için hazır sticker ya da dergilerden kesilmiş süs ve şekiller.

Evde hazır bulunan keçe bir ağacı baz alarak yılbaşı ağaçlarını çizip kestim, sonrasında kahverengi kartondan gövdeleri kestim. Defne, her ikisini Pritt ile birbirine yapıştırdı.

Sonrasında yine Defne, İş Bankası Yayınlarından Kış Eğlenceleri kitabında hazır bulunan stickerlar ile ağaçları süsledi. Bu minik ağaçları birkaç tane yapıp, şans getirmesi için yakın akrabalarımıza hediye ettik. 

Veee sonrasında; çok daha büyük bir ağaç ve gövde kestim. Defne yine bunları birbirine yapıştırdı. Joker ve Macro mağaza dergilerinden kestiğim süsleri (hediye paketi, geyik, noel baba, çan resmi vs) de gelişigüzel büyük ağaca yapıştırdıktan sonra, ağacın tepesini çift delik delip janjanlı bir kurdeleyle sokak kapımıza astık. 

Yeni yıla az bir zaman kala, gayet basit malzemeler ve neredeyse sıfır masrafla siz de yılbaşı ağacı hazırlayabilirsiniz.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac